Podcast

Jan Bommerez over toxische schaamte, jeugdtrauma, triggers en ons zenuwstelsel | KUKURU #253

In deze boeiende derde verschijning van Jan Bommerez op de KUKURU podcast, geleid door Giel Beelen, neemt Jan ons mee op een verhelderende reis door de complexiteit van persoonlijke groei, trauma en innerlijke transformatie. Met een openhartige benadering verkent Jan thema’s zoals jeugdtrauma, toxische schaamte, en de persoonlijke strijd met pleaser-gedrag en boosheid. Dit gesprek belicht niet alleen psychologische aspecten, maar duikt ook in de fysiologische invloeden op ons gedrag, zoals de rol van ons zenuwstelsel en primitieve reflexen.

Sinds zijn verhuizing naar Californië heeft Jan significante persoonlijke transformaties doorgemaakt. Hij deelt hoe deze ervaringen, samen met het verwerken van oude trauma’s, hebben geleid tot meer vrijheid en liefde in zijn leven. Jan bespreekt ook inspirerende invloeden, zoals de leer van Esther Hicks, en biedt krachtige technieken om uit de ‘freeze’-reactie te komen en een diepere verbinding met ons hart te vinden.

Luister naar Jans inzichten over relaties, het rouwproces, en hoe het doorleven van trauma kan leiden tot een dieper zelfbegrip. Dit gesprek is een must voor iedereen die streeft naar groei, zelfkennis en een vleugje hoop voor de toekomst.

Jan Bommerez: Het Duister Wordt Steeds Meer Zichtbaar | The Trueman Show #194

In deze aflevering van The Trueman Show duiken Jorn Luka en Jan Bommerez in het concept van ‘de container’; hoeveel intense energie en emoties je kunt bevatten en ervaren. Jan legt uit dat het hanteren van intense emoties een grote ‘container’ vereist, een capaciteit die steeds essentiëler wordt naarmate er meer uitdagingen en duisternis aan het licht komen. “We bevinden ons in een collectieve helingscrisis waarbij de etter uit de wonden moet, voordat we kunnen beginnen met genezen,” stelt Jan. Hij benadrukt dat zowel duisternis als licht moeten samenwerken om diep in ons hart te kunnen zakken en dat het erkennen van tegenpolen binnen onszelf essentieel is voor ware heelheid.

Ze bespreken ook de wonderlijke aspecten van het menselijk lichaam, en raken aan bredere thema’s zoals overheidsinvloeden en de invloed van media en inlichtingendiensten. Jan deelt zijn visie op de noodzaak van transformatie: “We moeten niet streven naar ontsnapping uit deze wereld, maar naar het brengen van de hemel naar de aarde.”

Deze diepgaande aflevering is niet alleen te beluisteren, maar ook te bekijken op het That’s The Spirit videoplatform. Mis het niet!

Jeugdtrauma: Hoe ontstaat het en hoe heel je het? - Jan Bommerez

Thijs Lindhout – ‘In deze boeiende aflevering van de 100% Inspiratie Podcast heeft Jan Bommerez mijn ogen geopend over een wijdverbreid maar vaak onbegrepen fenomeen: ontwikkelingstrauma. Jan legt uit hoe dit trauma leidt tot een chronisch overspannen zenuwstelsel, dat de wortel kan zijn van veel persoonlijke problemen.’

Heb je moeite om voor jezelf op te komen, vind je het lastig om te ontspannen in relaties, voel je je vaak ongelukkig of onvoldoende? Worstel je met zelfafwijzing, of lijkt het alsof geluk, rust, liefde en vrede je steeds ontglippen? Het kan heel goed zijn dat een overactief zenuwstelsel, veroorzaakt door ontwikkelingstrauma, de onderliggende oorzaak is. Dit zorgt ervoor dat je voortdurend in een waakzame stand blijft, een stand die misschien veilig voelt, maar je weerhoudt van écht leven, van écht verbinden met je hart, en van leven vanuit liefde en vertrouwen.

Als dit herkenbaar klinkt en je verlangt naar verandering, mis deze podcast dan niet. Jan, zowel ervaringsdeskundige als expert, legt helder uit wat de oorzaken zijn en hoe je je zenuwstelsel kunt leren te ontspannen. Ontdek vandaag nog welke stappen je kunt zetten naar een leven vol rust en verbinding. Luister nu en zet die eerste, cruciale stap!

Veel Moeten? Geen Flow? Ontwikkelingstrauma als Oorzaak! Jan Bommerez | WijsDom

In deze aflevering van de Wijsdom Podcast gaat Sanae Orchi in gesprek met Jan Bommerez over onderwerpen als flow, transformatie en ontwikkelingstrauma. Jan deelt inzichten over hoe je minder kunt doen en meer kunt handelen vanuit een staat van flow. Een cruciale factor hierbij is het creëren van een diepe hartsverbinding, die echter vaak gehinderd wordt door onbekend ontwikkelingstrauma.

Jan legt uit dat veel mensen, vaak zonder het te beseffen, te maken hebben met ontwikkelingstrauma dat al in een vroeg stadium van het leven ontstaat. Hij bespreekt hoe dit soort trauma’s zich vormen, hoe je ze kunt herkennen, en biedt strategieën voor herstel. Dit gesprek is een verkenning van de subtiele, maar diepgaande impact die vroege ervaringen kunnen hebben op ons vermogen om in flow te leven en te handelen.

'Je leeft als een geheel en toch individueel'' | Jan Bommerez, Felix van der Wissel, Hannah Cuppen

In deze aflevering van de Univibes Podcast verkent Felix van der Wissel met gastsprekers Hannah Cuppen en Jan Bommerez, de diepten van emotionele wonden en de kracht van heling. Hannah, expert in verlatings- en bindingsangst, deelt haar inzichten: “Als we het licht durven schijnen op onze wonden, dan begint alles te stromen. En wanneer we proberen iets van ons af te duwen, keert het onvermijdelijk terug als een boemerang.”

Samen met Jan Bommerez, specialist op het gebied van jeugdtrauma, bespreken ze een cruciaal thema dat velen raakt: onveilige hechting. Hun gesprek belicht hoe vroege ervaringen met hechting onze latere relaties beïnvloeden, een realisatie die voor velen uit een persoonlijke zoektocht naar antwoorden voortkomt.

In deze tijd van toenemend bewustzijn over de impact van onze kinderjaren, verduidelijkt Jan: “Trauma is elke onverwerkte reactie in je autonome zenuwstelsel.” Het trauma zelf is niet zozeer de gebeurtenis die we hebben meegemaakt, maar het spoor dat deze heeft achtergelaten. “Deze onverwerkte reacties beïnvloeden je emoties, je gedachten en je relaties. Het onderscheid te begrijpen dat het niet gaat om de gebeurtenis zelf, maar om de nagalm in je systeem, is een essentiële eerste stap naar genezing.”

Luister mee terwijl Hannah en Jan verkennen hoe bewustwording en begrip van onze vroegste ervaringen ons kunnen helpen onze huidige relaties en onszelf te helen.

Jan Bommerez over pleasen, loslaten van (jeugd)trauma en flow | KUKURU #221

In de vorige KUKURU podcast hebben Giel en Jan diepgravend gesproken over Jan zijn boeken, waaronder “Hoe kun je een rups leren vliegen”, “Flow en de kunst van het zakendoen”, en “Minder moeten, meer flow”. Dit keer brachten ze een spontaner gesprek, dat natuurlijk vloeide en verrassend goed aansloot bij de vragen die de toegewijde kijkers en luisteraars, vooraf hadden ingestuurd.

Jan is een ware autoriteit op het gebied van bewustzijn en flow. Hij benadrukt dat echte antwoorden vaak niet gevonden worden in het denken, maar juist in het ‘zijn’. Giel en Jan hebben het gehad over de balans tussen gedachten en gevoel, het belang van loslaten, de betekenis van de dood, de kracht van aanraking, en natuurlijk waarom Jan in Californië woont.

Ze hebben een breed scala aan thema’s aangeraakt, maar keerden steeds terug naar de kern van hun gesprekken: bewustzijn. Veel plezier met deze aflevering!

Jan Bommerez: ‘Ons lichaam is zelfregulerend, maar trauma verstoort deze zelfregulatie’

Ontdek de diepgaande inzichten van Jan Bommerez in deze aflevering van de OERsterk Podcast, waar hij zijn jarenlange zoektocht naar menselijk potentieel, trauma en de staat van flow onthult. Na de overweldigende respons op de eerste aflevering, die meer dan 250.000 keer werd bekeken en beluisterd, keert Jan terug naar de Oersterk studio voor een nog intensievere verkenning van deze essentiële thema’s.

In deze boeiende aflevering deelt Jan zijn visie op onderwerpen als de kunst van het loslaten binnen ons zenuwstelsel, de kracht van intuïtie boven rationeel denken, en het belang van emotionele intelligentie binnen verschillende maatschappelijke domeinen, zoals het onderwijs. Hij gaat dieper in op de transformatie van trauma op vier verschillende niveaus, en wat het zou betekenen als hij de rol van Minister van de Ziel zou vervullen.

Samen verkennen Richard en Jan ook de toekomst van menselijk bewustzijn in dit tijdperk van grote veranderingen, de impact van trauma, zowel grof als subtiel, en de rol van emoties als overlevingssysteem. Jan benadrukt het belang van moed als een essentiële hartkwaliteit.

Bereid je voor op een uur van innerlijke stilte, zelfobservatie en persoonlijke groei, terwijl Jan zijn vertrouwen deelt in een ontwakende toekomst en ons uitnodigt om actief deel te nemen aan onze eigen transformatie. Mis deze kans niet om van een ware expert te leren en je eigen potentieel te ontsluiten met Jan Bommerez in de OERsterk Podcast.

KUKURU Podcast over trauma, transitie, flow en heling​

In deze podcast spreken Giel & Jan over de staat van flow en de redenen waarom we er soms weerstand tegen kunnen voelen. Hoe we van trauma naar verlichting kunnen gaan en hoe je emoties kan voelen in je lijf. Daarnaast krijgen we inzicht in Jan zijn perspectief op sociale media, vaderschap en strategieën om met verdoving om te gaan.

Als je benieuwd bent naar de boeken die Jan leest, zijn ochtendroutine wilt ontdekken, of wilt begrijpen hoe hij gelooft dat heling mogelijk is, nodig ik je uit om nu te luisteren naar dit boeiende gesprek!

'Het grootste geschenk aan de wereld is je eigen HELING’ |JAN BOMMEREZ | VT #28

Verken en doorbreek jouw gewoontepatronen en herstel de verbinding met jezelf. We ervaren als samenleving een collectief trauma, een sombere realiteit, maar ook een kans tot innerlijke bevrijding. Traumatische stress kan het autonome zenuwstelsel overbelasten en verstoren, wat op de lange termijn kan leiden tot gevolgen voor het hormoon- en immuunsysteem.

Volgens Jan Bommerez is onze samenleving zodanig opgebouwd dat het voelen van pijn bijna een taboe is. ‘We zijn een samenleving die anti-ziel is, want als we bewust worden, beginnen we vragen te stellen.’ Vaak wordt de kern van een probleem genegeerd en wordt pijn met symptoombestrijding onderdrukt.

Jan Bommerez onderwijst je hoe je deze pijn kan identificeren en hoe je je eigen systeem kunt begrijpen. ‘Je kunt duizenden boeken lezen, maar als je niet leert naar jezelf te kijken, zijn die boeken weinig nuttig om je leven te transformeren.’

The Trueman Show #128 Jan Bommerez 'Jouw transformatie transformeert de wereld'

In deze podcast onthult Jan zijn persoonlijke ondernemingsreis en hoe dit heeft geleid tot zijn eerste boeken over transformatie en flow. Hij duikt in onderwerpen zoals loslaten en trauma, die ook in deze podcast aan de orde komen. Samen met Jorn gaat hij dieper in op de gevolgen van schaamte, het onderdrukken van gevoelens, woede en het belang van het zenuwstelsel. Aan het einde, spreekt Jan over het komende nieuwe tijdperk en concludeert met de woorden: ‘jouw transformatie transformeert de wereld’. Dit is een inspirerende aflevering die aanzet tot nadenken.

Verandering Begint Wanneer Je Stopt Met Vechten Tegen De Realiteit - Jan Bommerez #289

In deze aflevering van Eindbazen hebben we Jan Bommerez, een autoriteit op het vlak van ontwikkelingstrauma. Jan belicht hoe traumatische gebeurtenissen uit het verleden het zenuwstelsel kunnen beïnvloeden in zijn ontwikkeling en werking. Het genezingsproces van ontwikkelingstrauma is een langlopende aangelegenheid die intensieve betrokkenheid vraagt, zoals ritmische ademhaling en het bevorderen van een veiligheidsgevoel.

Jan benadrukt dat het herstellen van trauma geen snelle oplossing is en geduld en toewijding vereist. Hij bespreekt verder het belang van het erkennen en toelaten van woede als inherent aan de menselijke natuur en hoe dit kan bijdragen aan genezing. Tot slot stelt Jan dat het herstel van ontwikkelingstrauma niet enkel een individueel proces is, maar ook kan worden beïnvloed door genetische en culturele elementen.

Jan Bommerez: ‘Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is’

In deze boeiende Oersterk podcast duikt Jan Bommerez in een veelheid van onderwerpen. Hij begint met de kwestie van een vastgelopen stressreactie, wanneer vecht- of vluchtreacties niet mogelijk zijn, en gaat verder in op de bevroren, tijdloze problemen die voortvloeien uit de kindertijd. Hij benadrukt het gebrek aan emotionele intelligentie in onze dominante cultuur en bespreekt de thema’s vasthouden, loslaten en flow.

Jan ziet transformatie als een bloeiproces, waarin je je volledige potentieel tot uitdrukking brengt. Hij hamert op het belang van zelfobservatie, ook al is het onmogelijk om niet te oordelen. Hij maakt een onderscheid tussen overleven, verbonden met het lichaam, en zelfrealisatie, die verbonden is met de ziel. Jan herinnert ons eraan dat we niet ons lichaam, emoties of gedachten zijn.

Het onderwerp trauma, dat vaak onderbelicht blijft in de gezondheidszorg, krijgt ook aandacht. Het lichaam wordt gezien als de opslagplaats van trauma, en Jan verbindt dit met het gevoel en water, en hoe dit kan leiden tot buikpijn. Hij stelt moeheid voor als een gevolg van het onderdrukken van vroegere negatieve ervaringen.

0
    0
    Je winkelmand
    Je winkelwagen is leegTerug naar de winkel